Hagmarkens Förskola Skola

Köket

”Det livslånga lärandet får energi och näring genom måltiden”

matbild.png God och bra mat gör våra barn och elever pigga och glada. Då får de bra förutsättningar att utvecklas, lära och leka. Hagmarkens förskola och skola har goda möjligheter att jobba för en grundläggande livsstil med hållbara matvanor.
Vi följer TPs kostpolicy med utgångspunkt från Livsmedelsverkets rekommendationer. Vi lagar mat från grunden och helfabrikat ska endast användas begränsat.

I Hagmarkens kök lagas mat till cirka 200 portioner per dag till barn, elever och personal. Menyerna avspeglar säsongen och innehåller både traditionella och nya maträtter. Vi bakar vårt eget matbröd. Det görs även i ordning mellanmål till de barn som är kvar på eftermiddagen.

Vår förhoppning är att måltiderna ska vara en av dagens höjdpunkter. Om måltiderna är goda och bra bidrar de till matglädje, trivsam stämning och gemenskap. Måltiderna kan även vara ett pedagogiskt verktyg. En vecka per läsår får alla avdelningar på förskolan och klasserna i skolan välja sin egen önskematsvecka. Det är roligt att barnen och eleverna i demokratisk anda får vara med och bestämma vad de ska äta.

Vi gör en hel del medvetna livsmedelsval. Vi serverar bl.a. svenskt kött, MSC-märkt fisk, kravodlade bananer och potatis samt ekologisk mjölk. Vi beställer även hem ekologiskt kött från en närliggande gård då tillfälle ges.

Vi har vår egen matsedel. Den hittar ni i vår meny på fliken till vänster. Ni kan även hitta matsedeln på vårt instagramkonto.
#koketpahagmarken